101 Doelen, te realiseren binnen 1001 dagen. Een aantal kleine eenvoudige dingen - wel realistisch blijven - en wat grotere projecten. Sommige doelen zijn door anderen bepaald. Begonnen op 11 maart 2013, de doelen vind je rechts onder de foto. De groen en rood gekleurde doelen zijn klikbaar, zo vind je de blogupdates over die betreffende doelen inclusief bewijsfoto's (indien toonbaar...)

maandag 29 juli 2013

Orchidee, MAYDAY!

Na 59 dagen uitbundig te hebben gebloeid heeft Desiree de Orchidee ineens bijna al haar blommen laten vallen. Het doel is om haar minimaal een jaar in leven te houden, dus PANIEK.

Naast de meeste bloemen heeft ze ook een aantal van de nieuwe knoppen laten vallen.
Er zit haar duidelijk iets dwars, maar wát...?


Onderstaand een foto van slechts 8 (!) dagen geleden, dat zag er toch stukken beter uit. Wellicht toch teveel (directe) zon en warmte gehad de afgelopen weken met die tropische temperaturen van af en toe 30+.


Of misschien had ik haar niet naar buiten moeten laten gaan voor de foto's en heb ik haar zelf ziek gemaakt. Van Erwin inmiddels de tip gehad om haar beter te beschermen tegen directe felle zon en water te geven via het plaatsen van een ijsblokje op d'r grond. Veeleisende types, die orchideeën...

Duimen jullie?
Charging to 300... CLEAR!

Doel 1: Koop een orchidee en houd hem (minimaal) een jaar in leven
Nu: 59 dagen en lichte paniek

2 opmerkingen:

  1. HOi !

    Kijk eens naar de pot van je orchidee, zit er aan de binnenkant een witte laag ? Of zijn de wortels mooi helder/witachtig/groen ? In het eerste geval, gecondoleerd je hebt een schimmel dat is einde orchidee, in het tweede geval heb je of de wortels te nat (1x per week dompelen is voldoende, bij stralende zon 3x per week) of verkeerde plek. Orchideeën hier in huis staan op het oosten, dus s morgens zon, rest van de dag schaduw. Ik dompel ze 1x per week, geen water in de pot laten staan en elke eerste van de maand krijgen ze orchideeën voeding.

    Succes !

    Groetje Susan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hey dank je! De wortels zien er mooi groen uit, dus ik hoef nog geen afscheidsrede te gaan schrijven gelukkig :D Ik denk ook dat ik teveel water heb gegeven, of in elk geval te vaak. Ga het vanaf nu ook maximaal 1x per week doen bij normaal weer. Nogmaals bedankt! :)

      Groetjes, Miranda

      Verwijderen