101 Doelen, te realiseren binnen 1001 dagen. Een aantal kleine eenvoudige dingen - wel realistisch blijven - en wat grotere projecten. Sommige doelen zijn door anderen bepaald. Begonnen op 11 maart 2013, de doelen vind je rechts onder de foto. De groen en rood gekleurde doelen zijn klikbaar, zo vind je de blogupdates over die betreffende doelen inclusief bewijsfoto's (indien toonbaar...)

zondag 28 juli 2013

Groentjes!

Een weekendje Friesland, Noordwolde welteverstaan. Daar werd de eerste editie van de Nationale Grasroldag georganiseerd, in de achtertuin van Ingrid en Stefan.
Eenmaal aangekomen bleek het evenemententerrein er er geweldig bij te liggen - ondanks reeds overgetrokken en nog naderend Onweer Des Doods - en binnen korte tijd waren alle genodigden gearriveerd en werd het terrein gesloten om een Project X te voorkomen.

Drie huizen verder was er kennelijk ook een feest aan de gang (gefeliciteerd nog, Laura) maar dat háálde het niet bij het onze, uiteraard.
De spieren werden eerst losgemaakt met een waterpistolengevecht, glansrijk verloren door ondergetekende. Daarna volgden vlaai, ezelsoren en chocola ter bevordering van zowel hét als dé rollen.

Het eerste goede 101-doelen-nieuws:
De 9e Matching Onderbroekjes Dag met Franca was een feit. We waren in passend groen(blauw-ish).


Het was een heerlijke middag, avond en nacht (het evenement liep een pietsie uit tot ver na de oorspronkelijke sluitingstijd). Er waren veel gymnastische toeren op het gras - Epke zou er jaloers op zijn - waarbij vooral de kruisbanden (nee, niet die in haar knie) van Franca het flink te verduren kregen. Verder waren er goede gesprekken, viel er veel te lachen, was er lekker eten, meer dan genoeg te drinken en de muziek was ook uitstekend. Tijdens de klanken van Blurred Lines vervaagden er inderdaad hier en daar wat grenzen.

Er verslapten ook wat kringspieren. Niet van één van de aanwezige Grasrollers, maar van een niet nader geïdentificeerd gevleugeld object dat zich in een boom ophield, pal boven het terras waar we zaten. Vooral Esther en Baukje zaten in de gevarenzone en nadat er een blouse, een iPad, een mandje stokbrood, waterpistolen en een rokje doelwit waren geworden van vallende flatsen (kwam dat echt allemaal uit één vogel!?) hebben we de zitsituatie maar iets anders ingericht.

In tegenstelling tot de vogels waren de weergoden ons gunstig gezind, pas rond 01.30 uur kwamen de eerste donderklappen waarna we werden geëvacueerd naar het overkapte gedeelte, alwaar het feest zich gewoon voortzette. De stemming werd er niet minder om en ik heb er ook nog een wijze les geleerd: "Nee Miran, het helpt NIET als je steeds naar beneden duikt bij bliksem als je toch al onder een overkapping zit". Oké, helder.

Rond half zes werd het toch tijd voor een dutje. De woonkamer werd ingericht als slaapzaal en godzijdank liet Ingrid het licht in de keuken voor ons aan... het was immers buiten toch al weer licht.
Na enige uurtjeskwartiertjes te hebben geslapen (Esther een minuut of drie wegens lek luchtbed) werd er buiten weer een prettig ontbijtbuffet geserveerd, zodat wij weer wat konden aansterken voor de terugreis.

Het tweede goede 101-doelen-nieuws:
Geknuffeld met Alison en Stefan!


Aan alle aanwezigen en vooral organisatie: Bedankt voor het lachen, bedankt voor het enorm leuke weekend en hopelijk tot weer heel snel. Ik verheug me al op Grasroldag The Second Edition.

Doel 46: 25 matching onderbroekjes dagen met Franca
Nu: 9-uit-25

Doel 2: Hug 101 mensen, waarvan minimaal 50 vreemden
Nu: 10 bekenden, 2 onbekenden en een aapje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten